Google bundelt krachten met Microsoft voor nieuwe YouTube app

Google bundelt krachten met Microsoft voor nieuwe YouTube app

Microsoft's YouTube app is niet meer beschikbaar in de Windows Phone Store. Daarmee heeft Microsoft gehoor gegeven aan Google's eis om de YouTube app uit de Store te verwijderen. Toch is dit niet einde verhaal. Beide partijen gaan om de tafel zitten om een nieuwe YouTube app voor Windows Phone te ontwikkelen, waarbij wél rekening wordt gehouden met advertenties in video's.

Voor de nieuwe app uitkomt, zal de oude vervangen worden door een vorige versie van de app, een versie van voor de grote update die Microsoft onlangs doorvoerde. YouTube kwam met een verklaring dat Google en Microsoft samen een nieuwe app gaan bouwen, die voldoet aan de API eisen van YouTube:

"Microsoft and YouTube are working together to update the new YouTube for Windows Phone app to enable compliance with YouTube's API terms of service, including enabling ads, in the coming weeks. Microsoft will replace the existing YouTube app in Windows Phone Store with the previous version during this time." YouTube

Als je nu de YouTube app bezoekt in de Windows Phone Store, krijg je onderstaande melding te zien:

YouTube unpublished

In hoeverre Microsoft en Google ook echt gaan samenwerken, is nog maar de vraag. The Verge meldt dat Microsoft het zal moeten doen met iFrames en JavaScript APIs, waarmee de functionaliteit van de app duidelijk achteruit zal gaan. Voor Android, Google's eigen mobiel OS, is namelijk wel een aparte API beschikbaar. Daarmee kunnen native apps voor Android video's afspelen zonder iFrame- en JavaScript-technieken te gebruiken.

Krijgt Windows Phone een YouTube API?

Grote vraag is nu hoe dit conflict opgelost gaat worden. Het klinkt in eerste instantie als positief nieuws, maar dat zou het alleen zijn als Google ook voor Windows Phone een YouTube API beschikbaar gaat maken. Als Microsoft het met de webtechnieken op moet zien te lossen, is het "samen werken aan" een groot woord...

Tot de nieuwe YouTube app uit is, heb je overigens met de Windows Phone app MyTube een prima alternatief in handen.

Tags: Google, Microsoft, Youtube

YouTube

Download YouTube via deze QR-code

Download de app via de Windows Marketplace:
Klik op de onderstaande link.

Download de app

Vind ons op Facebook!

Reacties op dit nieuwsbericht

comments powered by Disqus