Google dwingt Microsoft om YouTube app te verwijderen

Google dwingt Microsoft om YouTube app te verwijderen

Ongeveer een week geleden bracht Microsoft trots naar buiten dat de softwaregigant haar YouTube app geupdate heeft en daarin onder andere inloggen en het downloaden van video's heeft ingebouwd. Verontwaardiging in IT land, omdat Google nu Microsoft gedwongen heeft deze YouTube app weer uit de Windows Phone Store te verwijderen. Reden? De app zou in strijd zijn met de YouTube API voorwaarden. Belangrijkste schending is het niet tonen van advertenties bij YouTube video's.

Gespannen relatie tussen Microsoft en Google

Dat de relatie tussen Microsoft en Google al niet lekker lag, was bekend. Het lijkt er soms op dat beide partijen het, waar mogelijk, elkaar zo moeilijk mogelijk proberen te maken. Google stuurde gisteren het volgende bericht naar Redmond:

"[...] immediately withdraw this application from the Windows Phone Store and disable existing downloads of the application by Wednesday May 22 2013." Google

Aan de ene kant is de actie van Google begrijpelijk. Als er geen ads getoond worden in de YouTube video's lopen zowel Google als de videomakers die YouTube gebruiken behoorlijk wat inkomsten mis.

Microsoft reageert: geen toegang tot Ads API

Ondertussen heeft Microsoft ook gereageerd op het dwangbevel van Google:

"We’d be more than happy to include advertising but need Google to provide us access to the necessary APIs." Microsoft

Dat is dus de andere kant van het verhaal. Waar Microsoft in strijd handelt met de voorwaarden van de YouTube API, biedt Google Microsoft dus niet de kans om de betreffende API's te gebruiken. Vraag is of Microsoft hier wel om gevraagd heeft bij Google. Wordt ongetwijfeld vervolgd...

Tags: Google, Microsoft, Youtube

YouTube

Download YouTube via deze QR-code

Download de app via de Windows Marketplace:
Klik op de onderstaande link.

Download de app

Vind ons op Facebook!

Reacties op dit nieuwsbericht

comments powered by Disqus