App review: Youtube-app myTube laat je video's kijken in stijl

App review: Youtube-app myTube laat je video's kijken in stijl

Vaak wordt door critici gezegd dat het 'tekort' aan apps een verbeterpunt is voor Windows Phone. Er lijkt echter een uitzondering te zijn, want aan Youtube apps heb je volop keuze. Nu kun je van Google vinden wat je wil, maar de uitgebreide Youtube API die ze hebben opgezet zal de grootste bijdrage geleverd hebben in dit uitgebreide Youtube-app aanbod voor Windows Phone. Deze uitgebreide Youtube API geeft ontwikkelaars toegang tot zo'n beetje alle functies van de populaire videostreamingdienst.

In navolging van succesvolle Youtube apps als Metrotube, is onlangs myTube in de Windows Phone Store verschenen. Helaas is myTube alleen geschikt voor Windows Phone 8, maar het zou zomaar kunnen dat er nog wordt gewerkt aan een Windows Phone 7 versie. Door de technische snufjes die de app kent zou het kunnen dat sommige zaken technisch niet mogelijk zijn op Windows Phone 7, maar details daarover zijn bij ons niet bekend.

myTube is wederom zo'n Youtube app die gebruik maakt van de Youtube API, maar de app doet dit met verve. De UI is volledig zoals je zou verwachten van een Windows Phone app en heeft wat weg van de stijl die Nokia gebruikt in haar Windows Phone apps.

Onderdelen

In myTube kun je inloggen met jouw Youtube account en vervolgens persoonlijke lijsten bekijken, zoals jouw channel, je uploads, favorieten, afspeellijsten en meer. Ook als je geen Youtube account hebt kun je via de zoekfunctie op zoek gaan naar video's van jouw voorkeur. Dankzij de UI zie je bij elke video die je tegenkomt (waar dan ook) direct een preview afbeelding op de achtergrond. Heel handig.

My Tube - 1 My Tube - 2

Tijdens het afspelen van een video heb je de beschikking over basisfuncties als pauzeren en door- en terugspoelen. Een feature waar ik een beetje verliefd op werd is het lezen van comments tijdens het bekijken van een video. Door een swipe naar rechts te maken verschijnen de comments 'over' je video heen. Zo kun je comments lezen en tegelijkertijd de video bekijken. Misschien qua functie niet geniaal, maar de uitwerking in de UI is wel prachtig gedaan.

Wat ook veel gebruikers gaan waarderen is het kunnen afspelen van video's terwijl je door de app navigeert. Dit is een gemis in veel Youtube apps, aangezien die video's vaak laten stoppen op het moment dat je op je backbutton tapt.

Live Tiles

In het settings kun je nog het een en ander instellen. Je kunt aangeven waar je de videocontrols wilt plaatsen tijdens het spelen van een video (standaard in het midden van je scherm). Daarnaast kun je de kwaliteit van de eerder genoemde thumbnails aanpassen. Een verbeterpunt voor versie 1.1 is het toevoegen van een 'Auto'-optie, die afhankelijk van je verbinding bepaalt of het verantwoord is om een thumbnail met hoge resolutie te laden.

My Tube - 3

Je kunt ook video's toevoegen als Live Tile. Op die manier maak je als het ware een shortcut aan naar een video, zodat je hem op een later tijdstip snel nog eens kunt openen.

Draaien en clipboard

Eigenlijk is aan alles wel gedacht in myTube. Van essentiële zaken als het meekantelen van een video op het moment dat je devide draait, tot aan de optie om een url naar een Youtube video op je clipboard te zetten. Tot op heden is er nog geen officiële Youtube app voor de Windows Phone. Het feit dat nieuwkomer myTube die behoefte ook compleet wegneemt is een eerbetoon aan myTube. De soepele werking, de uitgebreide opties en de superstrakke stijl van de app zorgen ervoor dat je een super Youtube ervaring gaat beleven op je Windows Phone.

Prijs

Voor €0,99 ben je eigenaar van myTube. Er is ook een trial-versie te downloaden, die je echter wel beperkt in het bekijken van video's. De trial-versie laat je elke 3 uur, 1 uur lang video kijken. Ben je dus een fanatieke kijker, dan is een aanschaf vereist. In onze ogen is die aanschaf volledig gerechtvaardigd. myTube is een must-have voor iedere Windows Phone eigenaar die wel eens een Youtube video kijkt. Zowel prijstechnisch als kwalitatief gezien dus een juweel voor je Windows Phone!

Beoordeling

9 / 10

myTube

Download myTube via deze QR-code

Download de app via de Windows Marketplace:
Klik op de onderstaande link.

Download de app

Tags: myTube, Video, Youtube

Vind ons op Facebook!

Reacties op dit nieuwsbericht

comments powered by Disqus