App review: Quotr biedt inspirerende quotes voor de denkers onder ons

App review: Quotr biedt inspirerende quotes voor de denkers onder ons

Voor de denkers onder ons is er een nieuwe, wellicht inspirerende app verschenen: Quotr. Quotr kun je eigenlijk zien als een grote bak met quotes, waaruit je bij iedere startup van de app een nieuwe quote voorgeschoteld krijgt. De quotes komen van grote namen uit het verleden: Confucius, Buddha, Voltaire en Aristoteles zijn een aantal namen die zonder het zelf te weten hebben bijgedragen aan Quotr.

Quotes als Live Tile

Leuke feature van Quotr is de mogelijkheid om de live tile functie van de app te gebruiken. Door deze live tile in te schakelen, wat een optie in de app is, kun je iedere 30 minuten een nieuwe quote tevoorschijn laten toveren. Zo krijg je zonder de app te openen, toch de nodige quotes onder ogen te zien. Ook op je startscherm kun je deze feature inschakelen.

Quotr 1 Quotr 2

Houdbaarheid?

Dat Quotr inspirerende quotes kan bieden, is duidelijk. Natuurlijk is het afhankelijk van je persoonlijkheid of je hier iets mee kunt, of dat het je uberhaupt iets doet. Los van dat alles, is in mijn ogen wel het maximale uit het concept gehaald. Natuurlijk kun je nog denken aan een optie voor het insturen van quotes, of het beoordelen ervan. De houdbaarheid van de app is wellicht wat beperkt, maar is met name afhankelijk van de hoeveelheid quotes die Quotr in zich heeft.

Stijl van Quotr

Jammer is dat de stijl van Quotr te wensen overlaat. Zo hebben we voor de Windows Phone al een hoop strakkere apps langs zien komen, volledig in Modern UI stijl. Het 'hoofdscherm' van Quotr ziet er -hoe ironisch- behoorlijk inspiratieloos uit. Dit natuurlijk in tegenstelling tot de quotes die de app te bieden heeft.

Quotr is een leuke app, voor een beperkte doelgroep. De functies voor het tonen van de quotes (in de app, als live tile en op het lockscreen) zijn prima, maar de grafisch stijl laat nogal wat te wensen over. Reden genoeg voor de makers van Quotr, DownsideUp Apps, om een versie 2 te gaan releasen.

Beoordeling

6 / 10

Quotr

Download Quotr via deze QR-code

Download de app via de Windows Marketplace:
Klik op de onderstaande link.

Download de app

Tags: Quotr

Vind ons op Facebook!

Reacties op dit nieuwsbericht

comments powered by Disqus