App review: Domain Checker laat zien of jouw domeinnaam vrij is

App review: Domain Checker laat zien of jouw domeinnaam vrij is

Toen internet nog in de kinderschoenen stond, was het een rage om zo veel mogelijk goede domeinnamen te registreren. Omdat veel domeinen tegenwoordig al bezet zijn, is deze handel wel wat minder lucratief. Toch komt het in sommige beroepsgroepen veel voor dat het handig is om te controleren of een domeinnaam nog vrij is. Daar komt Domain Checker om de hoek, voor zowel Windows Phone 7 als 8. Domain Checker laat je via een stijlvolle UI de beschikbaarheid van jouw domein controleren.

Intuïtieve UI

Domain Checker is een utility app, waarvan we er vreemd genoeg niet zoveel van konden vinden in de Windows Phone Store. De app is vrij simpel van opzet. Je voert jouw domeinnaam in en kiest een domeinnaam extensie. Vervolgens krijg je een overzichtje te zien waarop je ziet of jouw domeinnaam beschikbaar is. Ook vind je daar een viertal veel gebruikte extensies (.eu, .info, .net en .org) voor het geval jouw domeinnaam al bezet is.

Naast het controleren van jouw domeinnaam vind je nog wat goedbedoelde tips van de makers. Voor de nieuwkomer in domeinenland zijn die wellicht handig, pro's zullen hiervoor zeer waarschijnlijk hun schouders ophalen.

Domain Checker - 1 Domain Checker - 2

Verbeterpunten

De app doet wat het moet doen: het controleren van de beschikbaarheid van jouw domeinnaam. Wel hebben we wat verbeterpunten kunnen vinden. Je kunt domeinnamen vanaf je clipboard plakken, maar als we bijvoorbeeld "http://www.windowsclub.nl" invoerden, werd de domeinnaam 'herkend' als www.nl. Niet het gewenste resultaat dus. Dit zorgt weer voor een extra handeling, die door wat 'slimmere' code voorkomen had kunnen worden. Ook zou de nodige WhoIs informatie welkom zijn, om direct in contact te komen met de houder van een bezette gewenste domeinnaam.

Iets dat ook wat tegenstrijdig is, is het icon in verhouding met de app zelf. Het appicon is netjes transparant, waardoor je theme-kleur op je Home Screen nog te zien is. In de app is dit principe echter overboord gegooid, waardoor het als geheel een beetje vreemd aandoet.

Bruikbaar, met verbeterpunten

Domain Checker is gratis. Wel vind je onderin je scherm een advertentie, waarschijnlijk om de ontwikkelkosten te dekken. Zoals gezegd doet de app wat het moet doen, maar als de verbeterpunten worden verwerkt kan Domain Checker nog net wat extra's toevoegen op de basisfeatures die je van een domeinnaam checker verwacht.

Beoordeling

7 / 10

Domain Checker

Download Domain Checker via deze QR-code

Download de app via de Windows Marketplace:
Klik op de onderstaande link.

Download de app

Tags: Domain Checker, Domeinnaam, SIDN, WhoIs

Vind ons op Facebook!

Reacties op dit nieuwsbericht

comments powered by Disqus