Windows Phone GDR2 update gespot op verschillende toestellen

Windows Phone GDR2 update gespot op verschillende toestellen

Het is zover: de GDR2 update voor Windows Phone 8 is bezig met uitrollen naar verschillende devices. Zoals gewoonlijk is de volgorde daarin redelijk onbekend, maar de komende dagen (of zelfs uren) kun je de GDR2 update op jouw eigen Windows Phone 8 verwachten. We ontvingen berichten dat de GDR2 update al op Samsung en HTC toestellen gespot is.

Samsung ATIV toestellen ontvingen GDR2 (General Distribution Release 2) als eerste. De reden daarvoor is wellicht het aantal Samsung ATIV S eigenaren. Mocht er iets mis gaan met de uitrol van de update, dan kan Microsoft daar nog een en ander aan tweaken voor de grote jongens aan de beurt zijn (Nokia). Overigens zal Nokia GDR2 in een iets aangepaste vorm gaan aanbieden aan Lumia eigenaren. Deze update zal onder de naam "Amber" verspreid worden, maar dit zal op een later tijdstip zijn.

Verbeteringen in Windows Phone 8 GDR2

Wat kun je verwachten van GDR2? Microsoft heeft in het verleden een aantal aankondigingen gedaan over nieuwe features in GDR2. Wij hebben een lijstje voor je gemaakt:

  • Performance en stabiliteit van het OS zijn verbeterd
  • Ook apps als Skype, Lync en Xbox Music zijn stabieler
  • Internet Explorer krijgt betere HTML5 ondersteuning
  • FM radio luisteren
  • Data Sense app, waarmee je je dataverbruik kunt meten
  • Standaard lens selecteren in de Camera app (voor of achter)
  • Gmail CardDAV / CalDAV ondersteuning

Er zijn ongetwijfeld nog veel meer kleine wijzigingen aangebracht in Windows Phone 8, maar de grote veranderingen zien we pas in GDR3 of Windows Phone 8.1. Zo wordt verwacht dat GDR3 ondersteuning voor Full-HD schermen biedt.

Tags: GDR2, GDR3, Windows Phone 8, Windows Phone 8.1

Vind ons op Facebook!

Reacties op dit nieuwsbericht

comments powered by Disqus