VGBC8: speel GameBoy en GameBoy Color games op je Windows Phone

VGBC8: speel GameBoy en GameBoy Color games op je Windows Phone

Bij veel smartphones is het een kwestie van tijd voordat er een emulator uitkomt waarmee retro games gespeeld kunnen worden. Publisher m.k bracht al eerder een SNES en GameBoy Advance emulator uit, maar komt nu met een 'classic' GameBoy (Color) emulator voor de Windows Phone. Met die emulator kun je GameBoy en GameBoy Color spellen op je Windows Phone spelen. Leuk voor al die mensen die met weemoed terugkijken naar de tijd dat ze menig uren achter de betreffende console besteedden!

Legaal?

Nog steeds vind ik het vrij opvallend dat dergelijke apps door Microsoft goedgekeurd worden. In andere AppStores, zoals in die van Apple, zijn emulators namelijk ten strengste verboden. Wel wil ik er nadrukkelijk bij vermelden dat je de roms alleen mag spelen als je het origineel in je bezit hebt. Anders ben je illegale games aan het spelen.

VGBC8 - 1 VGBC8 - 2

Features van VGBC8

Dat gezegd hebbende, is VGBC8 een hele leuke app voor Windows Phone eigenaren. De app biedt een aantal features:

  • Roms kunnen vanaf de telefoon geladen worden. Je kunt de app ook met je SkyDrive account laten connecten, zodat je roms vanuit SkyDrive kunt starten.
  • Het is mogelijk om een rom direct vanuit je tile te starten. Zo kun je een tile aanmaken waarmee je bijvoorbeeld direct Tetris of Super Mario Land opstart. Handig!
  • Opslaan kan op ieder gewenst moment. Dit neigt misschien een beetje naar vals spelen, omdat in veel oorspronkelijke GameBoy games geen save-optie ingebouwd was.
  • Spelen gaat via een aantal knoppen die op je touchscreen afgebeeld worden. Daarmee kun je de vierpuntsdruktoets (ook wel het kruisje) en de A- en B-knop bedienen.

Zoals altijd zeggen beelden meer dan woorden, dus bij deze de video die WPCentral.com maakte:

Je kunt de app downloaden via onderstaande link. Kijk ook eens bij de SNES en GameBoy Advance emulators voor je Windows Phone.

Tags: emulator, GameBoy, GameBoy Color, Nintendo, roms, VGBC8

VGBC8

Download VGBC8 via deze QR-code

Download de app via de Windows Marketplace:
Klik op de onderstaande link.

Download de app

Vind ons op Facebook!

Reacties op dit nieuwsbericht

comments powered by Disqus