Samsung verslaat Nokia in mobile sales in thuisland Finland

Samsung verslaat Nokia in mobile sales in thuisland Finland

Samsung heeft Nokia heeft een gevoelige klap uitgedeeld in Nokia's thuisland Finland. In Q1 van 2013 heeft Samsung voor het eerst meer mobiele telefoons verkocht dan Nokia in diezelfde periode. Het marktaandeel van Samsung komt daarmee op 36,1 procent, tegenover 33,6 procent van Nokia. In absolute aantallen kunnen we zien dat Samsung 211.000 smartphones heeft verkocht en Nokia 'maar' 196.000.

Volgens de verwachtingen

Eigenlijk lag deze gebeurtenis al langere tijd in het verwachtingspatroon. In 2010 had Nokia 65% van de markt in Finland in handen. Dit is in 2012 verschoven naar 48% voor Nokia, tegenover 28% voor de Zuid-Koreanen. Nu is dan dus het punt bereikt waarop de twee lijnen elkaar passeren in de denkbeeldige grafiek.

Samsung's verkopen bestaan volgens een onderzoeker bij IDC voor zo'n 80% uit smartphones. Nokia heeft daarentegen een meer gespreid percentage, aangezien zo'n beetje de helft van haar verkopen uit smartphones bestaat en de andere helft voornamelijk uit 'basic' telefoons komt.

Nieuw onderzoekslab naast Nokia's hoofdkantoor?

Nokia Espoo

Samsung lijkt nog meer te gaan investeren in Finland, aangezien op 13 juni in Espoo, Finland een nieuw onderzoekslab wordt geopend. En laat Espoo nou ook nét de plaats zijn waar Nokia haar wereldwijde hoofdkantoor heeft...

Tags: Nokia, Samsung, Finland

Vind ons op Facebook!

Reacties op dit nieuwsbericht

comments powered by Disqus