Onofficiële Vine app in de maak voor Windows Phone door Rudy Huyn

Onofficiële Vine app in de maak voor Windows Phone door Rudy Huyn

Begin dit jaar lanceerden de makers van Twitter een nieuw sociaal platform: Vine. Een Vine is een videofilmpje van 6 seconden die op een Twitter-achtige manier getoond worden op het web of via je smartphone. Met name voor visueel ingestelde smartphone eigenaren een leuke manier om korte videofragmenten met hun volgers te delen. Gisteren werd een officiele Android versie gelanceerd en vandaag is er YouTube video geplaatst van een onofficiële Windows Phone versie.

Vine app voor Windows Phone

Ontwikkelaar Rudy Huyn maakt de opmerking dat hij slechts 9 uur aan de applicatie heeft gewerkt. Opmerkelijk, aangezien er voor zover wij weten nog geen Vine API is ontwikkeld. Wel zijn er een aantal hobby-API's beschikbaar. Misschien hebben we hier dus te maken met statische gegevens, omdat 9 uur voor een app plus API behoorlijk wat ontwikkeltijd kost. De werking van de app wordt wel goed duidelijk op deze manier.

Vine concept alleen voor Windows Phone 8

Versie 0.1 van Vine is ontwikkeld voor Windows Phone 8. Rudy vertelt dat we later meer info en updates krijgen. Voor nu kunnen we als Windows fans in ieder geval blij zijn met zulke initiatieven, aangezien de makers het zelf nalaten om voor Windows Phone te ontwikkelen. Dit zagen we al bij YouTube en Instragram, hoewel Microsoft nu samen met Google gaat samenwerken voor een  YouTube app die aan Google's voorwaarden voldoet.

Volgens de Fransman krijgen we nog meer updates later vandaag, die we dan zullen toevoegen aan dit bericht.

Tags: WP8, Android, Rudy Huyn, Twitter, Vine

Vind ons op Facebook!

Reacties op dit nieuwsbericht

comments powered by Disqus