Nokia werkt aan 'phablet'

Nokia werkt aan 'phablet'

Nokia is volop bezig om haar marktpositie te verbeteren. Volgens de Financial Times komt Nokia dit jaar nog met een aantal toestellen waarmee ze de concurrentie willen aangaan met Samsung en Apple. Eerder meldden we al de Lumia 928. Nu blijkt dat er ook een 'phablet' aan komt, waarmee ze de concurrentie aan willen gaan met de Galaxy Note.

De 'phablet' is niets meer dan een hele grote telefoon. De afmetingen van dit apparaat zitten tussen de maten van een normale smartphone en een tablet. Uiteindelijk zou dit apparaat handzamer moeten zijn voor het 'grovere' werk zoals bijvoorbeeld voor het schrijven van notities of het maken van (aan)tekeningen, zonder dat je de telefoonfunctionaliteit verliest. Dat laatste is nu het grote verschil is tussen de smartphone en de tablet. De uitgebrachte phablets bezitten over het algemeen een "pen" om het touchscreen te kunnen bedienen.

Samsung heeft met de Galaxy Note al een 'phablet' uitgebracht. Met de 'phablet' van Nokia, met daarop uiteraard Microsoft software, gaat Nokia proberen om hun aandeel te pakken op de phabletmarkt.

Volgens de Financial Times komt de phablet van Nokia in juli op de markt.

Tags: Nokia, phablet, Samsung Galaxy Note

Vind ons op Facebook!

Reacties op dit nieuwsbericht

comments powered by Disqus