Nieuwe Windows Phone toestellen ontdekt in app logs?

Nieuwe Windows Phone toestellen ontdekt in app logs?

In Windows Phone apps zijn een heleboel mogelijkheden te bedenken waarop informatie van haar gebruikers te tracken valt. Zo heb je vrij eenvoudige technieken als Google Analytics, waarmee bezoekersaantallen te meten zijn. De Chinese ontwikkelaars van de app Love Wallpaper HD (wij kennen hem niet) gebruiken ook dit soort technieken. Tijdens de analyse kwamen ze in hun applogs een aantal interessante onbekende device-tags tegen.

Devices die hun tag achterlieten in de logs, zijn de volgende:

  • Huawei H889L
  • Samsung SCH-I930
  • Nokia RM-860_nam_usa_100
  • Nokia RM-877_nam_att_205

Het betere gokwerk?

Nu is het heel lastig om te zeggen wat deze tags betekenen. De Huawei H889L zou goed de nieuwe Huawei Ascend kunnen zijn, de W2. De Samsung Ativ S had de codenaam GT-I8705 en de Aive Odyssey ging door het leven met codenaam SGH-T900M. Dit zou kunnen betekenen dat de SCH-I930 een compleet andere lijn van Samsung vertegenwoordigt.

Voor de twee Nokia tags kunnen we wederom gokken. Uit de RM-877 kunnen we opmaken dat dit een AT&T toestel is, die onder de vleugels van de Amerikaanse provider AT&T zal uit gaan komen. Dit is door een medewerker van AdDuplex al bevestigd op Twitter. De RM-860 is de lastigste gok: een nieuw toestel voor de Amerikaanse (USA) markt?

Geruchten wederom, maar de Windows Phone afnemers zijn in ieder geval druk bezig met nieuwe devices. Een goede zaak!

Tags: Nokia, Huawei, Huawei Ascend W2, Samsung

Vind ons op Facebook!

Reacties op dit nieuwsbericht

comments powered by Disqus