Microsoft vergelijkt de iPad weer met Windows 8 tablet

Microsoft vergelijkt de iPad weer met Windows 8 tablet

Microsoft gaat vrolijk door met het zwartmaken van de concurrentie. Oke, dat is misschien wat overdreven, maar feit blijft dat Microsoft er alles aan doet om haar eigen producten zo gunstig mogelijk af te spiegelen tegenover in dit geval de iPad. Net als vorige week hebben we weer een TV commercial, waarin de iPad wordt vergeleken met de ASUS VivoTab.

TV commercial ASUS VivoTab

VivoTab vs iPad

In deze commercial worden een aantal aspecten van de VivoTab getoond. Zo heeft deze Windows tablet een 32" scherm, weegt hij minder en kun je er ook prima zakelijk taken mee uitvoeren. Multitasking (Bing Maps gebruiken en Skypen tegelijk) gaat prima op de Windows RT tablet en de ASUS VivoTab heeft een ingebouwde SD-reader. Voordeel bij de Windows tablet is ook het kunnen printen op vrijwel alle printers. Dit in tegenstelling tot de iPad, waar je alleen mee kunt printen op printers die compatible zijn met Apple's hardware.

Kenmerkend voor de commercials van Microsoft is wellicht de slogan die je aan het einde van de video ziet. "Work easy. Play hard." Vooral dat "play hard" lijkt een dubbele betekenis te hebben als je de strategie van Microsoft in je achterhoofd houdt.

Neutraal naar de commercial gekeken is het weer opvallend dat er met geen woord over apps wordt gesproken, vaak dé reden van mensen om hardware aan te schaffen. Misplaatste arrogantie?

Tags: Microsoft, Reclame, Apple, ASUS VivoTab, iPad, iPad vs Surface RT

Vind ons op Facebook!

Reacties op dit nieuwsbericht

comments powered by Disqus