Huawei Ascend W2 krijgt invulling op de Mobile Asia Expo 2013

Huawei Ascend W2 krijgt invulling op de Mobile Asia Expo 2013

Tussen grote jongens als Nokia, HTC en Samsung is het Chinese Huawei een fijne afwisseling in het Windows Phone 8 smartphone segment. De Huawei Ascend W1 was het eerste Windows Phone device van Huawei. De opvolger van de W1, weinig verrassend de Ascend W2 genoemd, gaat op dezelfde voet verder als zijn voorganger. Voor mensen met wat minder financiële middelen (of mensen die niet veel geld voor een smartphone over hebben) is de Huawei Ascend W2 een goede update voor een verwachte leuke prijs.

Huawei Ascend W2 - 1

Op de Mobile Asia Expo 2013, die in volle gang is, is de Huawei Ascend W2 opgedoken. De Ascend W2 wordt een budget smartphone, met vrij nette specs. Zo bevat de W2 onder meer:

  • 4.3-inch WVGA scherm (800x480)
  • Dual-core 1.4 Ghz processor
  • 512MB intern geheugen (RAM)
  • 8GB opslag
  • Afmetingen van 134 x 66.7 x 9.9 mm

Geen krachtpatser, maar welkome aanvulling

Geen krachtpatser, maar een welkome aanvulling voor het Windows Phone aanbod. Hadden we met de Nokia Lumia 520 al een prima smartphone voor een hele nette prijs, wij verwachten dat de Ascend W2 de concurrentie met de 520 prima aan kan. Nokia's reclame offensief zal wat meer impact hebben dan de bescheiden Chinezen, maar voor de goed ingelichte consument zal Huawei's Ascend W2 een prima alternatief zijn.

Huawei Ascend W2 - 2 Huawei Ascend W2 - 3

Op de afbeeldingen zien we ook de gele en rode backplates terug. Van deze gekleurde Huawei Ascend W2's maakten we onlangs ook al melding.

Tags: WP8, Huawei, Huawei Ascend W2

Vind ons op Facebook!

Reacties op dit nieuwsbericht

comments powered by Disqus