Halo: Spartan Assault aangekondigd voor Windows 8 en Windows Phone 8

Halo: Spartan Assault aangekondigd voor Windows 8 en Windows Phone 8

Eigenlijk kon het niet uitblijven en vandaag is de game dan ook officieel aangekondigd: Halo voor Windows Phone 8 en Windows 8. We kennen Halo natuurlijk als launchgame van de originele Xbox, waarna sequels voor Xbox 360 volgden (tot en met deel 4). Halo: Spartan Assault is een nieuwe game voor Windows 8 en Windows Phone 8, die vanaf juli verkrijgbaar is voor €6,99 in de Windows Store.

Top-down actie shooter

Halo: Spartan Assault is een game die, in tegenstelling tot de Halo's die we kennen, een top-down action shooter. Volgens Microsoft krijgt de game een 'pick-up-and-play' experience die volledig touch-based werkt. Op Windows 8 PC's en tablets kun je zelfs met muis en toetsenbord spelen.

Halo: Spartan Assault

Halo Spartan Assault - 3

Spartan Assault speelt zich af tussen Halo 3 en Halo 4 en geeft je de controle over Commander Sarah Palmer of Spartan Davis. Met een van deze characters baan je je een weg door 25 levels. Daarbij heb je de beschikking over klassieke Halo wapens zoals de Magnum, Assault Rifle en de Spartan Laser. Ook kun je met voertuigen rijden die bekend zijn uit de Halo serie.

Halo Spartan Assault - 1

Halo Spartan Assault - 2

Voor de Halo fans is er nog meer goed nieuws. Zo heeft de ontwikkelaar van de game, 343 Industries, in-game content beschikbaar die via de Windows Phone Store gedownloaden kan worden. Naast de game komt er ook een stripreeks uit, Halo: Initiation. Daarin zie je hoe de hoofdrolspeelster van Spartan Assault, Sarah Palmer, aan de kant van de Spartans te staan kwam.

Tags: Xbox, Games, Halo, Halo: Spartan Assault

Vind ons op Facebook!

Reacties op dit nieuwsbericht

comments powered by Disqus