Groei van Windows Phone Store stagneert: 145.000 apps beschikbaar

Groei van Windows Phone Store stagneert: 145.000 apps beschikbaar

Ondanks alle pogingen van Microsoft om meer animo onder ontwikkelaars te krijgen voor de Windows Phone Store, is de groei in apps deze maand gestagneerd. Vorig jaar nog zagen we een verdubbeling in het aantal beschikbare apps en in oktober werd de grens van 120.000 apps bereikt. Uit nieuwe cijfers van Microsoft blijkt dat de laatste cijfers uitwijzen dat er 145.000 apps beschikbaar zijn.

Ontwikkelaars twijfelen?

Na een verdubbeling en het bereiken van de 120.000 grens lijkt de groei dus te stagneren. Een slecht teken voor Microsoft, dat naar de oorzaak moet gissen. Twijfelen ontwikkelaars nog steeds om hun apps voor Windows Phone uit te brengen? Is het ontwikkelplatform, gebaseerd op het .NET framework, niet 'mainstream' genoeg? Is het een circelredenatie waarbij ontwikkelaars wachten op afname van toestellen, terwijl mensen pas toestellen afnemen als er voldoende apps beschikbaar zijn?

Grote partijen lijken Windows Phone steeds vaker te gaan zien als serieus mobiel OS. Onlangs zagen we updates langs komen van Angry Birds en Foursquare, en hoorden we dat Facebook met een nieuwe app komt. Ook heeft Microsoft zelf vaak acties lopen voor ontwikkelaars, waarbij je een gratis Nokia Lumia ontvangt wanneer je 4 apps indient. In Amerika zagen we zelfs een bonus van $100,- voor ontwikkelaars langskomen.

800.000 iOS apps

Dit alles ten spijt, steekt 145.000 nogal schamel af tegen de 800.000 iOS apps die beschikbaar zijn. Ook al gaat Microsoft vooral voor kwaliteit boven kwantiteit. Feit blijft dat Windows Phone voor Microsoft toch wel een probleemkindje blijft waarmee het al een tijdje achter de feiten aanloopt.

Tags: Windows Store

Vind ons op Facebook!

Reacties op dit nieuwsbericht

comments powered by Disqus