gMaps update: Street View en Driver Mode verbeterd

gMaps update: Street View en Driver Mode verbeterd

gMaps is de populaire onofficiële Google Maps app voor de Windows Phone. Vandaag is er een update beschikbaar gekomen van deze app, met daarin een aantal benoemenswaardige verbeteringen.

Street View

In de vorige versie van gMaps kon je beperkt gebruik maken van de Street View functie. Het meest storende aan deze functie was toch wel de render engine. Deze haperde nog al eens. Daarnaast was de Street View functie niet voor elke locatie beschikbaar. In de update (versie 2.1) is dit verbeterd. Zo is het nu mogelijk om in Street View mode door de straat te lopen en kun je de wel bekende 360 graden panaramische beelden van Street View bekijken. Om bandbreedte te besparen is de standaard weergave niet van hele hoge kwaliteit. Als je echter de nieuwe HD knop aanklikt, krijg je de panorama weergave in een veel hogere resolutie te zien.

Driver Mode

Met de "Driver Mode" functie van gMaps heb je meteen extra navigatie software op je device staan. Bij deze functionaliteit zijn een aantal bugfixes uitgevoerd waardoor het geheel nu beter zou moeten werken. Daarnaast is de rotatieview bij het navigeren nu configurabel en draait de view nu ook mee naar de richting waar je op gaat.

Dataverkeer

Ook aan de backend van de app is gesleuteld. Door beter gebruik te maken van Google Latitude hebben de ontwikkelaars van de gMaps app ervoor gezorgd dat er minder dataverkeer plaats vind. Dit komt uiteindelijk de algehele performance van de app flink ten goede.

De app is zowel gratis (met advertenties) als betaald te downloaden. Hieronder vind je een link naar de Market Place.

Tags: gMaps, Google Maps, Street View

gMaps Pro

Download gMaps Pro via deze QR-code

Download de app via de Windows Marketplace:
Klik op de onderstaande link.

Download de app

Vind ons op Facebook!

Reacties op dit nieuwsbericht

comments powered by Disqus