Gerucht: extra kolom met live tiles in Windows Phone GDR3 update?

Gerucht: extra kolom met live tiles in Windows Phone GDR3 update?

Afgelopen week berichtten we al over de GDR3 update van Windows Phone 8, dat het mobiele paradepaardje van Microsoft zeer waarschijnlijk geschikt gaat maken voor 1080p resoluties. Wat echter wel te bezien valt, is hoe dit gaat uitpakken op het huidige Windows Phone, aangezien de live tiles op een hoge resolutie nogal fors over kunnen gaan komen.

Extra kolom in GDR3?

Mary Jo Foley van 'All About Microsoft' heeft van haar bronnen, die geruchten uit de wandelgangen in Redmond hebben opgevangen, gehoord dat in de GDR3 update van Windows Phone mogelijk een extra kolom met live tiles op gaat nemen. De exacte details hiervan zijn nog niet bekend, maar ook in dit geval geldt denk ik: waar rook is, is vuur.

Onze collega's van WindowsPhoneDaily.com trokken de stoute schoenen aan en maakten een mockup van hoe deze extra kolom er mogelijk uit gaat zien. Eerlijk is eerlijk, het resultaat mag er in mijn ogen zijn:

 Windows Phone 8 GDR3 Tiles

Openstaande vragen

Aan deze extra kolom kleven nog wel wat vragen. Krijg je alleen op 1080p devices een extra kolom met live tiles? Gaat dit pas werken vanaf een bepaalde schermgrootte? Of gaat dit ook naar WXGA en 720p devices gelden? Allemaal vraagtekens, die de komende tijd vast ingevuld gaan worden door Microsoft.

Update voor core apps?

Naast dit gerucht, werd ook nog gemeld dat de Windows Phone 'core' apps (bijvoorbeeld News, Camera, Maps, Finance en Weather) een update gaan krijgen in GDR3. Dit kan zomaar eens betekenen dat GDR3 een behoorlijke update gaat worden voor Windows Phone 8, en niet zomaar een update waarin uitsluitend 1080p ondersteuning wordt toegevoegd.

Tags: 1080p, Full-HD, GDR3

Vind ons op Facebook!

Reacties op dit nieuwsbericht

comments powered by Disqus