Gaat Microsoft zich ook mengen in de smartwatch strijd?

Gaat Microsoft zich ook mengen in de smartwatch strijd?

Volgens The Wall Street Journal werkt Microsoft ook aan een touch-enabled smartwatch. Eerdere geruchten gonsden al omtrent een smartwatch van Apple, Samsung en Google, terwijl Microsoft zich vooralsnog niet in die commotie gemengd had. De smartwatch lijkt echter een logische volgende stap in de revolutie die smartphones en tablets de laatste jaren ontketenden. Volgens The Wall Street Journal heeft Microsoft Aziatische hardwareleveranciers gevraagd om onderdelen te gaan leveren voor een toekomstige smartwatch.

Microsoft heeft een geschiedenis met smartwatches

Wat veel mensen niet weten, is dat Microsoft in 2004 al bezig was met de ontwikkeling van een smartwatch. Destijds ging het om een proof-of-concept versie, die met FM signalen berichten van (Microsoft) diensten kon ontvangen, zoals van Windows Messenger (MSN), het nieuws, aandeleninformatie en het weerbericht. Die techniek werd "Smart Personal Object Technology" genoemd. Destijds ging het om een betaalde dienst in abonnementsvorm. De productie van Microsoft's smartwatch stopte echter in 2008, en is eigenlijk pas vorig jaar officieel geannuleerd. Opvallend is dat Bill Buxton, onderzoeker in dienst van Microsoft, onlangs nog uitvoerig sprak over de 37-jarige geschiedenis van smartwatches. Een teken aan de wand?

Weer terug in de strijd om jouw pols?

Aangezien Microsoft pas vorig jaar officieel gestopt is met het smartwatch project uit 2004, is het enerzijds opvallend dat ze zich weer willen gaan mengen in de strijd. Aan de andere kant is het goed te begrijpen dat Microsoft, na de eerste grote stap in de mobile/app business te hebben gemist, nu toch zeker op tijd aan wil haken. Wij zijn heel benieuwd hoe Microsoft een eventuele smartwatch invulling gaat geven binnen het Windows 8 spectrum!

Bron foto: slashgear.com

Tags: Microsoft, smartwatch

Vind ons op Facebook!

Reacties op dit nieuwsbericht

comments powered by Disqus