Full-HD ondersteuning op Windows Phone 8 in aantocht?

Full-HD ondersteuning op Windows Phone 8 in aantocht?

Volgens de geruchtenmachine gaat Microsoft Windows Phone 8 aan het einde van het jaar uitrusten met full-HD ondersteuning. Het zou gaan om 1080p resoluties. De update zou later dit jaar uitkomen als onderdeel van de GDR3 update van Windows Phone 8. De ondersteuning van full-HD zou gepaard gaan met de release van nieuwe toestellen met schermen van 5 inch en groter.

Quad-core Windows Phones in GDR3

Techsite The Verge onthult dat welingelichte bronnen vertellen dat de update rond 'holiday 2013' (onze kerstvakantie) uit zouden moeten komen. Tegelijk met deze update zou er ook ondersteuning komen voor Qualcomm processoren, wat quad-core Windows Phone toestellen mogelijk moet gaan maken.

Opvallend is dat HTC oorspronkelijk een nieuw 4,7" vlagschip model had gepland, genaamd "Zenith". Dit model is echter gecancelld, omdat de concurrentie op Android een hogere resolutie behaalde. Met de GDR3 update moet dit gat dus ook te overbruggen zijn.

Geen onderdeel van Windows Blue

Microsoft's update zal zoals gezegd deel gaan uitmaken van nieuwe devices. Daarbij moet gezegd worden dat de plannen voor Windows Blue, die het gat tussen Windows 8 en Windows Phone moet gaan dichten, een apart pad begaan. Windows Blue gaan nieuwe features bieden voor beide OS-en, zoals het synchroniseren van o.a. de browsers. Dit alles om een zo naadloos mogelijke ervaring te bieden, of dat nu op de smartphone, desktop PC of tablet is.

Tags: htc, Windows Blue, 1080p, Full-HD, GDR3, Qualcomm

Vind ons op Facebook!

Reacties op dit nieuwsbericht

comments powered by Disqus