Firmware update PR2.0 voor Nokia Lumia's waarschijnlijk in juli beschikbaar

Firmware update PR2.0 voor Nokia Lumia's waarschijnlijk in juli beschikbaar

Je moet goed bij de les blijven om de verschillende aangekondigde firmware updates van Nokia en Windows Phone bij te houden. Onlangs berichtten we al over de aankomende firmware 1308 update voor de Nokia Lumia en vandaag doet Nokia er een schepje bovenop door een nieuwe firmware versie aan te kondigen voor juli 2013. Het gaat daarbij om een firmware versie met de naam 'PR2.0', waarbij PR staat voor Press Release.

Sneak Peak van PR2.0

In de video hierboven zie je al een sneak peak die Windows Phone Central onlangs kreeg van Nokia. Hierin zie je een aantal wijzigingen in de werking van Windows Phone. Zo is er een 'double-tap' functie, die je met een dubbele tik op je scherm je Lumia uit slaapstand haalt. Ook zal er een on-screen klok te zien zijn als je toestel in slaapstand staat.

PR2.0 samen met GDR2?

Onze bron, Windows Phone Central, weet te melden dat PR2.0 (uiteraard) nog in ontwikkeling is, wat een release verderop in dit jaar rechtvaardigt. Een Italiaanse provider ('3', of 'Three') heeft echter min of meer via Twitter bevestigd dat gemikt wordt op een release in juli van dit jaar:

"Hello, if you talk about PR 2.0 tentatively July #Nokia #Lumia - (op de vraag wanneer de nieuwe firmware voor de Nokia Lumia 920 beschikbaar komt)" Italy 3 (@Tre_It)

Ook is de kans groot dat de Windows Phone update van Microsoft, GDR2, gepaard zal gaan met deze update van Nokia. Zo slaan Windows Phone eigenaren 2 vliegen in 1 klap. Het blijft nog even koffiedik kijken, maar als we Nokia wat speling gunnen kunnen we uitgaan van een release aan het einde van de zomer. Nog even geduld dus!

Tags: GDR2, Nokia, Lumia, Firmware

Vind ons op Facebook!

Reacties op dit nieuwsbericht

comments powered by Disqus