Facebook Home zeer waarschijnlijk niet op Windows Phone

Facebook Home zeer waarschijnlijk niet op Windows Phone

Vorige week was het groot nieuws. Mark Zuckerberg kondigde Facebook's mobiele troef aan; Facebook Home. In Facebook Home komt de eigenaar van de smartphone centraal te staan, in plaats van de geinstalleerde apps. Zuckerberg sprak in zijn presentatie met name over Android en loofde de open structuur van Android. Het lijkt dan ook een logische eerste stap dat Facebook Home een concept gaat worden dat in eerste instantie op Android gaat draaien.

Microsoft's reactie op Facebook Home

Ook sprak Zuckerberg (soms indirect) over Facebook Home voor iOS en Windows Phone. De grote vraag is echter of Microsoft en Apple bedrijven als Facebook toelaten om zulke ingrijpende wijzigingen in hun mobiel besturingssysteem aan te brengen. Zeker bij Microsoft, dat na Facebook's presentatie al aangaf dat Facebook Home behoorlijk lijkt op de insteek van Windows Phone. En toegegeven: de insteek van Windows Phone met haar groepen contactpersonen, ongeacht of deze uit een sociaal netwerk komen of van de smartphone zelf, laat Facebook Home voor Windows Phone eigenaren wellicht wat overkomen als mosterd na de maaltijd.

Ook op het officiele Microsoft Blog werd na Zuckerberg's presentatie een blogpost geplaatst, waarin ingegaan werd op de onthulling van Facebook Home. Bij Facebook Home wordt met name de opmerking geplaatst, dat het erg lijkt op het "Put People First" concept waarmee Microsoft 2 jaar geleden Windows Phone launchede.

Voorlopig niet op Windows Phone

Als we de bovenstaande som oplossen, is het in onze ogen dus onwaarschijnlijk dat Facebook Home straks op je Windows Phone te bewonderen is. Of we daarom moeten treuren? Wij bij WindowsClub.nl denken van niet. Wat ons betreft is de integratie met Facebook al een stuk verder dan op bijvoorbeeld iOS en voldoet het eigenlijk prima aan onze eisen. Voorlopig dus Android-only?

Tags: facebook, Facebook Home, Mark Zuckerberg

Vind ons op Facebook!

Reacties op dit nieuwsbericht

comments powered by Disqus