Cameratips: maak betere foto's met je Nokia Lumia 920

Cameratips: maak betere foto's met je Nokia Lumia 920

Smartphones komen qua fotokwaliteit steeds dichter in de buurt van compactcamera's. Nokia hecht al sinds jaar en dag veel waarde aan goede foto's, gezien het gebruik van Carl Zeiss lenzen in haar toestellen. Vandaag heeft website Nokiablog.com een video online gezet, waarin ze 4 tips uit de doeken doen voor het maken van goede foto's. Het fimpje is gemaakt met de Lumia 920, maar is in een aantal opzichten ook toepasbaar op andere Lumia toestellen.

Cameratips voor de Lumia 920

In bovenstaande video zie je de vier tips. Even kort samengevat:

  1. De Nokia Lumia 920 checkt automatisch de witbalans. Deze instelling kun je echter zelf wijzigen in het instellingenscherm van je Lumia. Vooral handig als je een wat geel- of blauwachtige tint over je foto's krijgt.
  2. Bij heldere achtergronden gebruik je de 'Backlight scene' optie.
  3. Nokia heeft gewerkt aan het maken van foto's bij weinig licht, met resultaat. Zijn je foto's echter onnatuurlijk licht, dan kun je de 'Exposure value' op een negatief getal instellen. Dat compenseert de overbelichting.
  4. Als laatste maak je vaak mooiere foto's als je het onderwerp van je foto niet exact in het midden van je lens houdt. Door wat te variëren in compositie, krijg je speelsere foto's. Pro's noemen dit de 'regel van derden'. Deel je scherm op in 3 delen, en probeer je onderwerp daarin onder te brengen.

Veel succes!

Tags: Nokia, Camera, Fotos, Lumia 920

Vind ons op Facebook!

Reacties op dit nieuwsbericht

comments powered by Disqus