Windows 8.1 preview 26 juni te installeren via Windows Store of via ISO

Windows 8.1 preview 26 juni te installeren via Windows Store of via ISO

Microsoft heeft vandaag op hun website aangegeven hoe de Windows 8.1 Preview te installeren zal zijn en hoe het systeem de update zal verwerken. Het installeren van de preview kan op 2 manieren. De eerste is, zoals verwacht, via de Windows Store. De tweede manier is via het downloaden van een ISO.

Voordat Windows 8.1 Preview beschikbaar is in de Windows Store, dient de gebruiker wel eerst naar de Windows 8.1 Preview download pagina te gaan. Daar zal een losse download beschikbaar zijn, wat uiteindelijk de update zal triggeren in de Windows Store. De preview kan net als elke andere app dan geïnstalleerd worden. Tijdens het downloaden van de preview zal het systeem op de achtergrond alle nodige zaken voorbereiden om de update door te voeren.

Windows 8.1 Microsoft FAQ 

Als de update gedownload is, zal Windows vragen om het systeem te rebooten zodat de update doorgevoerd kan worden. Na de reboot zal het setupscherm starten met daarin uiteraard de licentie overeenkomst en de overige configuratieschermen.

De ISO zal vanaf de reboot hetzelfde functioneren. Het proces daarvoor verloopt via het mounten van de ISO of het branden van de ISO naar een DVD of USB stick.

Tags: Windows 8.1, Windows Blue, Windows Store

Vind ons op Facebook!

Reacties op dit nieuwsbericht

comments powered by Disqus