Windows 8.1 krijgt optie om direct naar desktop op te starten

Windows 8.1 krijgt optie om direct naar desktop op te starten

Volgens The Verge krijgt Windows 8.1 een optie waarmee je ervoor kunt kiezen om direct naar je desktop op te starten zonder eerst het standaard Metro scherm langs te zien komen.  

Tijdens een eerdere gelekte versie van Windows 8.1 (codenaam Windows Blue) was al bekend geworden dat er een nieuwe registry entry genaamd "CanSuppressStartScreen" was gevonden. Het begint er steeds meer op te lijken dat deze setting hoort bij de huidige geruchten over het omzeilen van het Metro startscherm. 

Standaard zou de optie om het Metro startscherm te omzeilen uit staan, maar bronnen melden dat de optie eenvoudig in te schakelen is. Door de optie aan te vinken zou je dan na het opstarten van Windows 8 of na het inloggen direct op je desktop terecht komen.

Startknop en Pokki

Microsoft zou hiermee gefrustreerde gebruikers, welke de desktop ervaring missen bij Windows 8, tegemoet willen komen. Vooralsnog is Microsoft niet van plan om het complete startmenu terug te brengen naar Windows 8. Overigens kunnen gebruikers die de startknop echt missen deze terug krijgen door het populaire Pokki te downloaden.

Pokki

Tags: Windows 8.1, Windows Blue, Pokki

Vind ons op Facebook!

Reacties op dit nieuwsbericht

comments powered by Disqus