Outlook update met two-step verificatie en nieuwe e-mail domeinen

Outlook update met two-step verificatie en nieuwe e-mail domeinen

Microsoft timmert hard aan de weg. Outlook is vandaag voorzien van de nodige verbeteringen. Zo is in de online loginfunctie een zogenaamde 'two-step' verificatie ingebouwd, om de toegang tot je account veiliger te maken. Om met Microsoft's jargon te spreken: de wijzigingen moeten gaan helpen om de "open geen e-mails van mij, ik ben gehackt!"-meldingen te gaan voorkomen in de toekomst. Ook zijn er een aantal verbeteringen doorgevoerd in de werking van aliases en de bereikbaarheid van Outlook.com in verschillende landen.

Wachtwoord en pincode via SMS of mail

Op het moment dat je de two-step verificatie inschakelt voor jouw account, ontvang je per SMS of e-mail een toegangscode van Microsoft. Zo voorkom je dat als mensen je wachtwoord achterhalen, ze kunnen inloggen met jouw Microsoft account. Ook al hebben ze je wachtwoord, de toegangscode wordt naar jouw mobiele nummer gestuurd. Volgens het Office blog is dit een feature die door de nodige mensen aangevraagd is. Goed om te zien dat het Outlook-team luistert naar feedback van haar gebruikers.

Inloggen met een alias

Gebruikers met een account alias gekoppeld aan hun Microsoft account, kunnen vanaf nu ook inloggen met deze aliases. Voorheen was het namelijk alleen mogelijk om dit account te gebruiken binnen Outlook.

Outlook - 1

32 Nieuwe domeinen voor verschillende landen

Alsof dat niet genoeg is, heeft Microsoft ook een lijst van 32 landen uitgebracht, waarvoor het Outlook.com domein genationaliseerd is. Zo kunnen Belgen via outlook.be naar Outlook surfen. Helaas ontbreekt outlook.nl in dit lijstje: blijkbaar is het Microsoft niet gelukt om dit domein los te weken bij de huidige eigenaar.

Outlook - 2

Tags: Microsoft, Outlook

Vind ons op Facebook!

Reacties op dit nieuwsbericht

comments powered by Disqus