Surface RT krijgt ethernet (dongel) ondersteuning. Surface Pro aanbieding niet voor NL

Surface RT krijgt ethernet (dongel) ondersteuning. Surface Pro aanbieding niet voor NL

Microsoft watcher Mary Jo Foley weet ons te melden dat er een grote kans is dat de Surface RT ondersteuning gaat krijgen voor ethernet dongels. Haar bronnen melden dat Microsoft bezig is met een accessoire dat het mogelijk maakt om bekabeld gebruik te maken van een internetverbinding.

Voorheen was het reeds mogelijk om via een omweg ethernet dongels van andere leveranciers te koppelen met de Surface RT. Echter heeft Microsoft in een update van het OS de 'support' voor deze omweg uitgeschakeld. Ook in de preview van Windows RT 8.1 is nog geen ondersteuning gevonden voor ethernet dongels.

Connected Standby

Mary Jo weet ons te melden dat Microsoft werkt aan een dongel die gebruik kan maken van de "Connected Standby" functie van Windows 8 en Windows 8 RT. Deze functie zorgt ervoor dat het device kan reageren op wijzigingen van de netwerkverbinding. Hierdoor zou de dongel wel voldoen aan de eisen om te kunnen werken met de Surface RT.

Wanneer de dongel gaat verschijnen, is nog niet bekend. De kans is groot dat Microsoft de dongel opneemt in de accesoirelijst waar Microsoft eerder al naar verwees.

Kort: Surface Pro prijsverlaging niet voor NL

Afgelopen weekend verlaagde Microsoft de prijs van de Surface Pro. Helaas zullen we daar in Nederland nog niet veel van meekrijgen. Vooralsnog is de Surface Pro alleen in prijs verlaagd in de VS, Canada, China, Hong Kong en Tawain. Tot het eind van de maand is de Surface Pro in deze landen $100 goedkoper geworden.

Tags: Windows RT, Connected Standby, Ethernet

Vind ons op Facebook!

Reacties op dit nieuwsbericht

comments powered by Disqus