Microsoft Surface Pro komt uiterlijk eind mei naar Nederland en België

Microsoft Surface Pro komt uiterlijk eind mei naar Nederland en België

Na releases van Windows Surface Pro in Amerika, Canada en China, gaat Microsoft in mei en juni eindelijk het aanbod van Surface Pro uitbreiden naar meer landen. Daar horen Nederland en België bij, samen met een fors aantal Europese landen en Australië. De maximale datum waarop Surface Pro beschikbaar moet zijn is eind mei, volgens het Surface blogDe Surface Pro zal straks in 26 landen beschikbaar zijn. Een aantal landen krijgen pas eind juni de Surface Pro in de winkels, waaronder Korea, Rusland en Maleisië.

Verschillen tussen Surface RT en Surface Pro

Momenteel zijn in Nederland alleen Windows Surface RT tablets beschikbaar. Het verschil tussen Surface RT en Surface Pro, is het feit dat de Pro versie eigenlijk een complete Windows 8 installatie bevat, zoals we die kennen van desktop PC's met Windows 8. Surface RT daarentegen is eigenlijk de "lightweight" versie, die geen desktop mode kent. Ook heeft de Surface Pro een full-HD scherm met hogere resolutie dan de Surface RT, hoewel het beide 10,6" schermen zijn. De Surface Pro is verder uitgerust met 4GB (ipv 2GB in de RT) en bevat een stylus.

Surface Launch China

Wat kost de Surface Pro?

Prijstechnisch gezien is een Surface RT tablet uiteraard goedkoper dan de Pro versie. De Europese prijs van de Surface Pro is nog niet bekend, maar in Amerika betaal je voor het goedkoopste model $899, omgerekend zo'n €700. Optioneel daarbij is een Touch Cover, waar je ook nog eens zo'n $100 voor betaalt. Het basismodel bevat 64GB opslagruimte.

We houden je uiteraard op de hoogte over de releasedatum en verkrijgbaarheid van de Surface Pro.

Tags: Surface, Surface Pro

Vind ons op Facebook!

Reacties op dit nieuwsbericht

comments powered by Disqus