Gaat Microsoft de Windows 8 licentiekosten verlagen voor RT OEM's?

Gaat Microsoft de Windows 8 licentiekosten verlagen voor RT OEM's?

Volgens Bloomberg gaat Microsoft de prijs van Windows software voor Surface tablets verlagen. Op deze manier hoopt Microsoft dat het ontwikkelen van Windows tablets aantrekkelijker voor partijen als HP, Samsung en Dell. Het gaat bij deze prijsverlaging om Windows RT tablets. Microsoft heeft het duidelijk moeilijk met het winnen van de tablet markt. Groot probleem is dat partijen als HP en HTC zich nog niet aan Windows RT wagen. Gezien het grote bereik van deze partijen zou het Microsoft goed uitkomen als ze Windows RT devices gingen produceren.

Lange termijn visie Microsoft

Op de lange termijn is het Microsoft's doel om meer breedte te krijgen in het RT aanbod:

"You need more breadth of equipment manufacturers making the devices, you need lower prices, you need a better selection of devices, [...] the long-term viability." Wes Miller, Microsoft

Morgen begint overigens Computex, een beurs die gericht is op zogenaamde ARM-apparaten (waaronder de Windows Surface). Hierin zal Nick Parker, medewerker van Microsoft, duidelijk maken dat Microsoft zich zal blijven richten Windows RT.

HTC cancelt, geen plannen van HP, Samsung twijfelt

HTC kwam onlangs terug op haar plan om een tablet op Windows RT te bouwen, omdat het bang is dat er weinig vraag is naar Windows RT tablets. Ook de prijs voor het ontwikkelen van de Windows tablets was een behoorlijk drempel voor het Taiwanese bedrijf. Die drempel zou Microsoft dus kunnen verlagen door de licentieprijs van Windows RT drastisch te herzien. HP, de grootste PC producent ter wereld, heeft ook nog geen plannen voor een RT device. Ook Samsung, dat wel al met een RT tablet kwam, weet nog niet of het een opvolger op de markt brengt.

Voor Microsoft is het te hopen dat deze zet een boost kan geven aan de Windows RT hardware ondersteuning. Op die manier moet het mogelijk worden om een groter publiek aan te spreken met haar Windows Surface tablets.

Via: Bloomberg

Tags: Surface, Surface RT

Vind ons op Facebook!

Reacties op dit nieuwsbericht

comments powered by Disqus