Desktop versie van Outlook 2013 wordt meegeleverd in Windows RT 8.1

Desktop versie van Outlook 2013 wordt meegeleverd in Windows RT 8.1

Goed nieuws voor Windows RT gebruikers en dus mensen met een Windows Surface tablet. Vanaf de volgende Windows RT update, bekend onder de naam Windows RT 8.1, zal Outlook 2013 standaard meegeleverd worden op Surface tablets. Langere tijd gingen er al geruchten dat Microsoft een Outlook app mee ging leveren, wat vandaag door Microsoft zelf bekend gemaakt werd op een Microsoft event op de Computex beurs in Taiwan (3 - 7 juni).

Outlook 2013 voor Surface vervangt standaard Mail-app

Met Windows RT 8.1 wordt de volledige desktop versie van Outlook 2013 meegeleverd. Vooralsnog moeten gebruikers het doen met de standaard Mail-app, die volgens de 'Modern UI' principes van Microsoft is ontwikkeld. Het geklaag van gebruikers heeft dit keer in ieder geval haar vruchten afgeworpen, omdat de mogelijkheden in Outlook 2013 natuurlijk een stuk uitgebreider zijn.

Office -RT-Surface

Touch versie van Office RT?

Verdere details ontbreken, met name over een toekomstige 'touch' versie van Office. Office RT is een desktop versie van Office 2013, wat helaas wat minder toegankelijk is voor touchscreens. Wij sluiten in ieder geval niet uit dat Microsoft een touch-versie gaat maken van Office RT, aangezien het Surface platform wat onder vuur is komen liggen de laatste tijd. Met name de OEMs laten het afweten wat betreft de productie van nieuwe Windows RT devices.

Windows 8.1 voor PC's, ook wel Windows Blue genoemd, wordt deze herfst verwacht. Een preview versie wordt waarschijnlijk 26 juni uitgebracht. De Windows RT variant zal vermoedelijk kort daarna zijn opwachting maken.

Tags: Windows 8.1, Windows RT, Outlook, Outlook 2013

Vind ons op Facebook!

Reacties op dit nieuwsbericht

comments powered by Disqus