Asus Transformer Book Trio draait zowel Windows 8 als Android

Asus Transformer Book Trio draait zowel Windows 8 als Android

Combine the best of both worlds. Zoiets moet Asus gedacht hebben bij het bedenken van de Asus Transformer Book Trio: een hybride tablet die op zowel Android (Jelly Bean) als Windows 8 draait. Vandaag werd de hybride tablet aangekondigd. Grote voordeel van de Trio is dat je van zowel Windows 8 als Android gebruik kunt maken, wat dus een grote app-library met zich meebrengt.

Dubbele processor en harddisk in de Trio

Om beide OS-en te kunnen draaien is de Transformer Book Trio wel voorzien van de nodige hardware. De tablet bestaat eigenlijk uit 2 onderdelen: een scherm (de tablet) en een toetsenbord (docking station). Hiermee maak je de tablet dus als het ware een notebook. Als je de Trio gebruikt zonder toetsenbord kun je alleen Android draaien en gedocked kun je onder zowel Android als Windows 8 opstarten. Op de Trio zit een speciale knop verwerkt waarmee je, indien gedocked, kunt switchen tussen Windows 8 en Android.

Asus Transformer Book Trio - 1

Voordeel van deze combinatie is dat de tablet-mode niet zo zwaar is als bijvoorbeeld de Surface Pro, omdat de hardware om Windows 8 te draaien in het toestenbord verwerkt zit. De Asus Transformer Book Trio heeft dan ook 2 CPU's: 1 in de tablet (een 2GHz Intel Atom Z2580) en 1 in het docking station (Intel Core i7-4500U). Dit vertaalt zich in de volgende hardware:

Android (scherm)

  • 2GHz Intel Atom Z2580 processor
  • 64GB intern geheugen
  • 19Wh accu

Windows (toetsenbord docking)

  • Intel Core i7-4500U processor
  • 1TB intern geheugen (HD)
  • 33Wh accu (extra)

Asus Transformer Book Trio - 2

Touch-onderdeel van Windows 8

Deze twee hardware configuraties samen maken de Trio tot een stevige jongen, waarop je dus prima Windows 8 kunt draaien. Nadeel voor Microsoft en Windows 8 fans is dat je dus alleen in docking-mode Windows 8 kunt draaien. Hiermee gaat het touch-idee van Windows 8 wel enigszins verloren in onze ogen.

Met een vrij groot 11,6" scherm met een 1080p resolutie is ook daar eigenlijk weinig te klagen over. Asus meldt overigens dat je 15 uur met de accu kunt doen, maar dat zal ongetwijfeld in de docking-mode zijn wanneer de Trio over 2 accu's beschikt.

Voor wie is de Asus Transformer Book Trio?

Klinkt allemaal prima, maar waar ik zelf een beetje bang voor ben is dat de Trio een beetje tussen wal en schip in gaat vallen. Voor wie is deze tablet bedoeld? Windows liefhebbers? Android lovers? Beide groepen zitten misschien helemaal niet te wachten op nog een OS op je tablet. En op welke markt is de Trio gericht? Mensen die een nieuwe notebook willen aanschaffen, of met name voor tablet gebruikers die eigenlijk geen PC meer willen? We laten Asus uiteraard graag het tegendeel bewijzen!

Afbeeldingen: Technodify.com

Tags: Asus, Asus Transformer Book Trio

Vind ons op Facebook!

Reacties op dit nieuwsbericht

comments powered by Disqus